Malmedy

Geocaching

Maak de borst maar nat want in Malmedy, die levendige stad in onze oostelijke Ardennen, en de omringende dorpen liggen meer dan 30 geocaches verborgen op de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen! Bestaat er een leukere manier om kennis te maken met ons bouwkundige erfgoed of onze prachtige natuur?

Wat is geocaching eigenlijk?

Het is een soort van schattenjacht., ook al mag je de schat niet meenemen. Je registreert je op www.geocaching.com en met behulp van je kompas ga je op zoek naar de geocaches of schatten in de omgeving van Malmedy.

Concreet gaat het als volgt:

Je schrijft je in op www.geocaching.com (het is gratis!) en je geeft Malmedy in als bestemming. Je zult op een kaart verschillende geocaches met hun coördinaten gelokaliseerd zien. Deze geocaches of schatten zitten in kisten van verschillende grootte, kleur, materiaal. Sommige kisten zijn gemakkelijk te vinden, andere zijn moeilijk verstopt of moeilijk bereikbaar. Er zijn met andere woorden schatten op maat van iedere geocacher (de verschillende niveaus staan aangeduid op de website). De geocacher wordt door het kompas naar de verstopplek geloodst.

In tegenstelling tot een klassieke schattenjacht kan de geocacher de gevonden schat niet mee naar huis nemen. De schat moet ter plekke blijven. Wel word je uitgenodigd om in het logboek een woordje achter te laten. Vergeet natuurlijk ook niet je ontdekking op de website te registreren!

share
< >